Comarca Activa. Guia de serveis de CatalunyaComarca Activa. Guia de serveis de Catalunya

Menú principal

Inici
Directori
Rutes per Catalunya
Ajuntaments
Ensenyament
Cultura
Habitatge
Farmàcies
ACM
Institut Català de la Salut
El Temps

Enllaços
Contacte


RUTES PER CATALUNYA. LA GARROTXA

La ruta dels volcans

Un dels indrets d’obligada visita a la Garrotxa és la zona volcànica, el millor exponent d’aquest tipus de paisatge de la península Ibèrica i un dels més importants d’Europa. El Parc s’estén sobre unes 12.000 hectàrees, dins les quals s’han comptabilitzat més de 40 cons volcànics, 20 colades de lava i indrets de característiques físiques i paisatgístiques singulars. Els volcans estan inactius, tot i que l’activitat encara no està extingida, ja que les últimes erupcions es van produir en temps relativament recents, entre 15.000 i 10.000 anys enrere. A aquest interès geològic s’hi afegeix una rica i variada vegetaciò propiciada per un clima excepcionalment humit i un paisatge de gran bellesa que inspirà una important escola de pintura.
Per acabar i per aprofundir sobre la cultura volcànica, s’aconsella visitar, a la ciutat d’Olot, el volcà del Montsacopa, també conegut com Sant Francesc, en honor a la capella que hi ha al seu cim; un mirador privilegiat amb un cràter perfectament definit i molt ben conservat. Per acabar és interessant visitar a aquesta mateixa ciutat, el Casal dels volcans, que té com a seu un edifici noucentista, on es poden contemplar gràfics, fotografies, bombes volcàniques i sentir com la terra es belluga.


De la collada de Bracons al Puigsacalm

Els amants del muntanyisme tenen a la Garroxta infinites possiblilitats. Una de les propostes és l’ascens al Puigsacalm, on es pot gaudir dels paisatges verds, frondosos i inacabables d’aquestes serres prepirinenques. La vista des del seu cim (1.515 m), és d’una grandiositat i bellesa tan extraordinàries que ningú pot dir que coneix bé Catalunya fins que no hi hagi pujat.
La ruta parteix de la collada de Bracons i els punts d’interès són la collada de Bracons, la fageda, la collada de Sant Bartomeu, la font Tornadissa i la vista panoràmica des del Puigsacalm. El recorregut és d’uns 7 km (3,15h) i un desnivell de 400 m, amb una dificultat mitjana i senyalitzada.


Besalú, vila històrica

Una de les viles més interessants des del punt de vista històric de la Garrotxa és Besalú. Dins del seu patrimoni en destaca l’església, únic vestigi de l’antic monestir Benedictí, fundada l´any 977 pel Comte-Bisbe Miró, i alhora la imatge més identificatòria del municipi, així com també el pont Vell, de 105 metres de llarg, fundat el segle XI, i reconstruït al llarg del temps, format per set arcades.
Cal tampoc oblidar els banys jueus, descoberts l’any 1964 per la part superior i de manera inesperada, que destaca per ser el primer edifici d´aquestes característiques trobats a Espanya i un d els més ben conservats a Europa.

Comarcaactiva.com - Piera Edicions S.L.
Joan Prim 83 - Tel. 93 840 52 90
08400 Granollers (Barcelona)
info@comarcaactiva.com
CIF B-59904029 - Registre Mercantil - Tomo 21392 Foli 165 Fulla B-21770