Idees per unes Festes de Nadal ben originals


Els nostres patrocinadors us desitgen unes Molt Bones Festes!

Quan s’encenen les llars de foc i surt fum per les xemeneies, els carrers comencen a fer olor a Nadal. Temps característic per començar a pensar en idees nadalenques originals, manualitats pels més menuts, felicitacions a la família, postals de nadal... Vol dir que ha arribat el fred i en pocs dies els arbres començaran a omplir-se de llums, els aparadors es vestiran de gala per a l’ocasió i arribaran les visites més màgiques de l’any.

Les festes de Nadal són l’època idònia per a deixar de banda les preocupacions i impregnar-se de la màgia. Segur que ja tens pensades múltiples idees de decoració nadalenques, però vols fer-ho d’una manera particular. Doncs no et preocupis perquè aquí tens 5 claus per a un Nadal original.

Arbres de Nadal tramposos

Si hi ha un objecte que difícilment falta per Nadal, aquest és l’arbre. L’avet carregat de boles de totes mides i colors, abraçat per cintes infinites i presidit per l’estrella a dalt de tot. No obstant, cada vegada s’afina més l’enginy per a transformar aquest arbre, una planta especial durant dos mesos però completament inútil durant la resta de l’any, en un element més simbòlic. Aquí en tens algunes idees.

El Nadal és l’època dels somnis, de la màgia i de deixar volar la imaginació. Per això triomfen idees com aquestes, fàcils però efectives. Transformar coberts, copes d’aigua i de vi, pots, bols, tasses i tassetes en un arbre d’allò més autèntic. O dibuixar-lo amb una corda a la paret i donar-hi color amb els complements més nadalencs. O aprofitar branques de diferents mides per a fer un arbre minimalista. Només cal deixar-se portar per la inspiració.

Postal de felicitació fetes a mà

Nadal també és època de compres, tot i que a vegades allò manual acaba resultant més atractiu per a desitjar bones festes als familiars i amics més propers. Si necessites bones idees per a fer postals de felicitació, pren atenció a aquestes. No cal ser un manetes per a fer-les.

Pots utilitzar objectes que tinguis per a casa i no facis servir. Per exemple botons que, ajuntats amb teles i cartolines, s’acabin transformant en la indumentària del Pare Noel. Fàcil, oi? Una altra opció és agafar els papers on hi fas els famosos cupcakes, doblegar-los en forma triangular i enganxar-hi una estrella al damunt, prenent l’estètica dels avets nadalencs.

Pessebres còmics

La tradició del pessebre no es perd. Tinguis la creença que tinguis, quan arriba el Nadal trauràs les figuretes de l’armari i les col·locaràs cuidadosament sobre la taula del menjador. El cert és que, amb els anys, pot perdre’s la màgia i transformar els muntatges elaboradíssims, amb molsa i neu inclosa, en alguna cosa més minimalista, més fàcil de netejar després. Per això aquests pessebres són interessants. Fàcils de fer i amb un to còmic.

Qui vol figuretes tenint ous o taps de suro. Agafa els que te’n sobrin durant les festes i elabora aquestes dues meravelles. Un portal de Betlem d’allò més original i muntat d’una manera barata i senzilla.

Plats deliciosament lleugers

Sembla que, per Nadal, si no acabes ben tip i amb uns quants quilos de més, no has celebrat prou les festes. Aquests dos plats demostren que pots menjar lleuger i seguir conservant l’essència de les festes nadalenques.

El menú del segle XXI podria anar integrat d'un arbre de Nadal de sushi i els denominats "plats cullera", engollits d'una mossegada. T'animes a preparar-ho?

Nadales alternatives

Segur que després de tant temps, tens les nadales de tota la vida més que apreses. No et preocupis perquè els cantants més actuals s’ocupen de solucionar-ho fent versions. Per exemple, incloent nadales dins els seus discos. En els darrers anys, ho ha fet el cantant canadenc Michael Bublé, la provocadora Lady Gaga o el clamat Bruce Springsteen.

Una altra opció són els musicals nadalencs i les seves cançons que s’enganxen. Un exemple són les pel·lícules The Polar Express amb “Christmas comes to town” o Love Actually amb “Christmas is all around”. No podràs parar de sentir-les.